Siirry pääsisältöön

Tekevälle sattuu

Keskiviikkona Taichungin matka ei päättynyt niin kuin oli suunniteltu.. Kotimatkan piti ihanalla HSR-junalla kestää alle tunnin, mutta väsyneinä ja tiedosta häkeltyneinä astuimme liput ostettuamme heti näkemäämme junaan ajattelematta muuta. Yhdellä asemalla sitten istuimme pidempään, ja meitä tuli lopulta aseman työntekijä hätyyttelemään pois junasta; olimme saapuneet pääteasemalle. Joka ei tietenkään ollut Taipei vaan Zuoying! Olimme menneet täysin väärään suuntaan, ihan Taiwanin eteläpäähän vaikka tarkoitus oli päästä pohjoiseen, pääkaupunkiin.
Kuten kartasta huomaa, Zuoyingista Taipeihin on matkaa. Taksimatka pitkän junamatkan jälkeen nykyiseen majoitusasutukseeni ei myöskään onnistunut ilman kömmähdyksiä. Jostain syystä taksi hyytyi tunnelin mäkeen, ja ensin luulin taksikuskin vain hävittäneen oikean vaihteen, mutta 5 minuutin kuluttua aloin jo huolestua kun moottori käy ylikierroksilla ja bensan haju vain voimistui. Apuani auton työntämiseen ei tarvittu, vaan toinen taksikuski tuli auttamaan, tuloksitta. Lopulta taksikuskini luovutti ja viittoi minulle uuden taksin, ja pääsin onnellisesti määränpäähäni. Tässäkin huomasi taiwanilaisen vaatimattomuuden; tarjosin maksua kesken jääneestä matkasta, mutta kuskini ei rahojani suostunut ottamaan ollenkaan. Vieläkään en tiedä saiko hän loppujen lopuksi autonsa korjattua.

Torstai ei sen helpompi päivä ollut. Mission impossible; Prepaid-liittymän hankkiminen länsimaalaiselle Taiwanissa EI ole mikään helppo homma, mutta onnistuin kuin onnistuinkin sen hankkimaan. Seuraavalle taiwaniin työssäoppimaan tulevalle siis pientä ohjeistusta:
  • Passi pitää olla mukana, sillä henkilöllisyys tarkistetaan vaikka kyse onkin pelkästä prepaid-liittymästä.
  • Englanniksi ei luultavasti pärjää, joten tässä "host-perheeni"(enemmänkin host-pariskunta) vinkki: "4G 預付卡 上網型 300 / 500 方案,只需要一個月效期".
  • Kannattaa ottaa parempi, 500-Taiwandollarin sopimus, sillä hyvä internet on must.
  • Joudut luultavasti myös todentamaan identiteettisi kameraan katsoen, sekä kertomaan kuinka pitkään aiot olla Taiwanissa.
  • Viimeiseksi, varaudu PITKÄÄN odottamiseen. Ole kärsivällinen, sillä se palkitaan.
Hyvääkin torstaissa oli! Pääsin kiertelemään uutta asuinaluettani ja kävin kirjoittamassa TOP-sopimuksen Juhan eli työssäoppimisvalvojani leipomossa, joka on itseasiassa asunto, joka näyttää mielestäni juuri niin koeleipomotyyppiseltä kuin vain voi! Niin odotan että pääsen tuotekehittelyyn sisään ja leipomaan!
Onnistuin myös ensimmäisellä yksin tehdyllä metromatkallani tosi hyvin. Nyt osaan tulla kotiin, mikäs sen tärkeämpää!


Kommentit