Siirry pääsisältöön

Tekevälle sattuu

Keskiviikkona Taichungin matka ei päättynyt niin kuin oli suunniteltu.. Kotimatkan piti ihanalla HSR-junalla kestää alle tunnin, mutta väsyneinä ja tiedosta häkeltyneinä astuimme liput ostettuamme heti näkemäämme junaan ajattelematta muuta. Yhdellä asemalla sitten istuimme pidempään, ja meitä tuli lopulta aseman työntekijä hätyyttelemään pois junasta; olimme saapuneet pääteasemalle. Joka ei tietenkään ollut Taipei vaan Zuoying! Olimme menneet täysin väärään suuntaan, ihan Taiwanin eteläpäähän vaikka tarkoitus oli päästä pohjoiseen, pääkaupunkiin.
Kuten kartasta huomaa, Zuoyingista Taipeihin on matkaa. Taksimatka pitkän junamatkan jälkeen nykyiseen majoitusasutukseeni ei myöskään onnistunut ilman kömmähdyksiä. Jostain syystä taksi hyytyi tunnelin mäkeen, ja ensin luulin taksikuskin vain hävittäneen oikean vaihteen, mutta 5 minuutin kuluttua aloin jo huolestua kun moottori käy ylikierroksilla ja bensan haju vain voimistui. Apuani auton työntämiseen ei tarvittu, vaan toinen taksikuski tuli auttamaan, tuloksitta. Lopulta taksikuskini luovutti ja viittoi minulle uuden taksin, ja pääsin onnellisesti määränpäähäni. Tässäkin huomasi taiwanilaisen vaatimattomuuden; tarjosin maksua kesken jääneestä matkasta, mutta kuskini ei rahojani suostunut ottamaan ollenkaan. Vieläkään en tiedä saiko hän loppujen lopuksi autonsa korjattua.

Torstai ei sen helpompi päivä ollut. Mission impossible; Prepaid-liittymän hankkiminen länsimaalaiselle Taiwanissa EI ole mikään helppo homma, mutta onnistuin kuin onnistuinkin sen hankkimaan. Seuraavalle taiwaniin työssäoppimaan tulevalle siis pientä ohjeistusta:
  • Passi pitää olla mukana, sillä henkilöllisyys tarkistetaan vaikka kyse onkin pelkästä prepaid-liittymästä.
  • Englanniksi ei luultavasti pärjää, joten tässä "host-perheeni"(enemmänkin host-pariskunta) vinkki: "4G 預付卡 上網型 300 / 500 方案,只需要一個月效期".
  • Kannattaa ottaa parempi, 500-Taiwandollarin sopimus, sillä hyvä internet on must.
  • Joudut luultavasti myös todentamaan identiteettisi kameraan katsoen, sekä kertomaan kuinka pitkään aiot olla Taiwanissa.
  • Viimeiseksi, varaudu PITKÄÄN odottamiseen. Ole kärsivällinen, sillä se palkitaan.
Hyvääkin torstaissa oli! Pääsin kiertelemään uutta asuinaluettani ja kävin kirjoittamassa TOP-sopimuksen Juhan eli työssäoppimisvalvojani leipomossa, joka on itseasiassa asunto, joka näyttää mielestäni juuri niin koeleipomotyyppiseltä kuin vain voi! Niin odotan että pääsen tuotekehittelyyn sisään ja leipomaan!
Onnistuin myös ensimmäisellä yksin tehdyllä metromatkallani tosi hyvin. Nyt osaan tulla kotiin, mikäs sen tärkeämpää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tung Hai Senior High School

 Perjantaina vierailimme Taipein Tung Hai Senior - lukiossa. Vastaanotto oli heti alkuun lämminhenkinen ja erittäin vieraanvarainen. Meidän vuoksemme liikenne laitettiin koulun edessä pysähdyksiin jotta pääsimme varmasti turvallisesti tien yli koulun siistille sisäpihalle. Konferenssihuoneessa pidetty tilaisuus oli mielenkiintoinen, sillä koulua esiteltäessä huomasi, että se oli enemmänkin ammattikoulun tapainen kuin lukion. Pieniä eroja löytyi suomeen verrattaessa, joista varmasti voimme ottaa oppia omassa oppilaitoksessamme. Opetuskeittiöt olivat todella siistejä, sillä oppilaat kuuraavat ne käyttönsä jälkeen, ja syövät valmistamansa ruoat vasta kun siivoustyöt on saatu päätökseen. Heidän opetuskeittiössä yleiskoneet olivat keittiöpisteiden vieressä, kun meillä kaikki ovat taikinahuoneessa, paria erikoistapausta lukuunottamatta. Pääsin itsekin edustamaan Salpausta, muun muassa kertomalla NY-toiminnasta, mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Pääsin näyttämään oman

Omatoiminen lauantai

Lauantaina oli paljon tekemistä, mutta tällä kertaa sain tehdä kaiken yksin, sillä Juhalla oli markkinointiin liittyen asioita hoidettavanaan. Aloitin päivän maltaiden imellyttämisellä, sillä sen piti olla uunissa 3-tuntia. Imellyttämisen toivottuna tehtävänä on parantaa leivän säilytysaikaa, tuovan lisää kosteutta ja makua. Tuoksu toi mieleen itselle ainakin lanttulaatikon, ja mieleen muistui taas ettei jouluun ole edes kuukautta enään, mahtavaa! Seuraava homma oli kauramyslin valmistus, mikä oli tosi kivaa! Käytimme juuri omaan makuun sopivia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, sekä 100% suomalaisia kuivattuja mustikoita, nam! Kuivatut omenat tein itseasiassa itse, jota en ollut ennen tehnytkään. Todella helppo, mutta aikaa vaativa homma. Viimeisenä mutta ei vähäisenä kokeilin Taikinasta tuotteiksi - kirjan muffini-ohjetta karpaloilla ja kanelilla. Taikina nousi todella hyvin yli vuokien, vaikka taikinaa tehdessä voin ja sokerin vaahdottamisessa oli ongelmia, voi oli jot

Elephant Mountain

Tiistaina sää oli kevyesti aurinkoinen, jos niin voi sanoa, ja lämpötila pysyi noin 22-asteen paikkeilla. Täydellinen sää patikoimiselle! Vapaapäivät Veran kanssa menevät hujauksessa, kun teemme ja kokeilemme kaikkea kivaa ja erilaista. Tällä kertaa menimme Elephant Mountain - vuorille. Aluksi epäilin reissun kestävän koko päivän, mutta hyvällä, reippaalla tahdilla selvitimme hyvänpituisen reissun noin kahdessa tunnissa. Pilvien takaa pilkahteleva aurinko ja vieno tuuli teki urheilukokemuksesta todella miellyttävän! Reittejä oli siis monta mistä valita, ja jokainen oli päällystetty rapuilla, kulkeminen ylöspäin oli siis todella helppoa, ja kivaa jalkatreeniä. Alaspäin mennessä tosin portaat vaikuttivat todella liukkailta, ja Vera liukastuikin kerran lehtiin, jotka olivat tippuneet puista. Muuten reissu oli tapaturmaton! Maisemat olivat kauniit, melkeimpä paremmat kuin Taipei 101-tornista katseltaessa. Luonto oli roskaton ja täynnä pikkuötököiden elämää. O