Maanantai oli kauraleipä - päivä; teimme 5 eri leipätaikinaa, kaikki eri tavalla. Seuraavana päivänä vertailimme tuloksia ja laskimme taas leipien tilavuudet. Teimme myös kaksi tummempaa leipää käyttäen tekemäämme ruisjuurta. Omena ei tosin maistunut lopputuotteessa, niin kuin oli oletuksemme.
Tiistaista lähtien olemme tehneet kokeiluja myslin, kakkupohjien ja muffinien parissa. Myslin osalta saimme kohdalleen öljyn ja suolan määrän, sekä paisto-ajan. Teimme monta erää testaten järjestelmällisesti eri määrää suolaa, sekä öljyä ja miten se vaikutti paistoaikaa, eli kuinka mysli sai väriä minkäkin ajan ja öljymäärän kanssa.
Kakkupohjien tekoa käyttäen jauhoina 100 prosenttia kauraa oli tavoitteemme. Kokeilimme ensin ohjetta johon tuli myös voita, ja tuloksena oli lässähtäneitä pohjia, jo massan valmistamisvaiheessa kuohkeus karkasi voita sekoittaessa mukaan. Vaikka jauhoseoksia oli kolme: ensimmäisessä 100% vehnäjauhoja, toisessa vehnä-ja kaurajauhoja molempia puolet, sekä viimeisessä 100% kaurajauhoja.
Seuraavaksi teimme peruskakkupohjaohjeella, jossa oli kananmunia, sokeria, kaurajauhoja ja leivinjauhetta. Teimme muna-sokeriseoksesta todella "kovaa", eli vatkasimme sitä kauan, ja uunista tultua saimme kauniin värisen, hyvin nousseen kakkupohjan. Kaurajauhoillakin on siis mahdollista saada aikaan kuohkea kakkupohja, joka ei juuri eroa vehnäjauhoista.
Seuraavaksi teimme peruskakkupohjaohjeella, jossa oli kananmunia, sokeria, kaurajauhoja ja leivinjauhetta. Teimme muna-sokeriseoksesta todella "kovaa", eli vatkasimme sitä kauan, ja uunista tultua saimme kauniin värisen, hyvin nousseen kakkupohjan. Kaurajauhoillakin on siis mahdollista saada aikaan kuohkea kakkupohja, joka ei juuri eroa vehnäjauhoista.
Tummimmin paistunut on itseasiassa muffini-taikinasta tehty. Koostumus oli liian raskas eikä pysynyt koossa leikkauksen jälkeen.
Kokeilimme tosiaan myös joitain muffini-reseptejä, vielä ei löytynyt täydellistä ja maukasta yksilöä. Ongelmina oli mm. liika murenevuus, liian tiivis, tai maut eivät olleet kohdallaan. Siinä alueella on siis vielä jonkun verran työtä.
Kommentit
Lähetä kommentti