Siirry pääsisältöön

Kuulumisia ensimmäisiltä päiviltä Taiwanissa


Saavuimme Taipeihin maanantai iltana noin kahdeksan aikaan illalla. Passitarkastuksessa kesti todella pitkään, jossa otettiin lopulta kuva sekä sormenjäljet. Kävimme hotellille päästyä nopeasti syömässä japanilaisessa pikaruokalassa lähellä hotelliamme.

Tiistaina saimme Veran kanssa hieman vapaa-aikaa, kävimme ostoksilla ja kiertelemässä. Lämpötila nousi 30 asteeseen ja oli kivan aurinkoista. Tosin lämpötilat ovat pysyneet nyt 20 asteen yläpuolella ja ilma on aika hiostavaa.
Taipeista.


Kävimme myös lounaalla täkäläisen kokkiopiskelijoiden harjoitusravintolassa, samantapainen kuin meillä Salpauksessa, Kulinaarissa.

Illallinen vietettiin paikallisessa ravintolassa, vanerihökkelin näköisen rakennuksen yläkerrassa, jossa oli pressuilla peitetyt sivuseinät ja edessä aukea parveke. Saimme eteemme monta annoslautasta, mistä otimme haluamiamme ruokia omaan kulhoon, tai suoraan suuhun. Oli mahtavaa saada täällä asuvilta suomalaisilta suorempaa kosketusta taiwanilaisista kulttuurieroista, ja vinkkejä parempaan pärjäämiseen.

Keskiviikko oli yhtä pitkä päivä ja täynnä menoa ja meninkiä. HSR(High Speed Rail) - junalla mentiin Taichungiin, minne Vera sitten jäi omaan työssäoppimispaikkaansa. Onneksi HSR-junalla pääsee alle tunnissa kumpaankin suuntaan, niin liikkuminen ei ole niin vaivalloista.
Taichungista.

Taichungissa sain napattua kuvia myös leipomomyymälästä! Leivät ovat täälläpäin enemmänkin makeita, useimmiten pelkästään vehnästä tehtyä pullahöttöä. Makuja ja muotoja oli tosin monipuolisesti erilaisia!

Porkkanaleipää löytyi myös Taichungista!


 

Leivät enemmänkin makeita kuin suolaisia, kuvassa ananaksen makuista leipää.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tung Hai Senior High School

 Perjantaina vierailimme Taipein Tung Hai Senior - lukiossa. Vastaanotto oli heti alkuun lämminhenkinen ja erittäin vieraanvarainen. Meidän vuoksemme liikenne laitettiin koulun edessä pysähdyksiin jotta pääsimme varmasti turvallisesti tien yli koulun siistille sisäpihalle. Konferenssihuoneessa pidetty tilaisuus oli mielenkiintoinen, sillä koulua esiteltäessä huomasi, että se oli enemmänkin ammattikoulun tapainen kuin lukion. Pieniä eroja löytyi suomeen verrattaessa, joista varmasti voimme ottaa oppia omassa oppilaitoksessamme. Opetuskeittiöt olivat todella siistejä, sillä oppilaat kuuraavat ne käyttönsä jälkeen, ja syövät valmistamansa ruoat vasta kun siivoustyöt on saatu päätökseen. Heidän opetuskeittiössä yleiskoneet olivat keittiöpisteiden vieressä, kun meillä kaikki ovat taikinahuoneessa, paria erikoistapausta lukuunottamatta. Pääsin itsekin edustamaan Salpausta, muun muassa kertomalla NY-toiminnasta, mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Pääsin näyttämään oman

Tekevälle sattuu

Keskiviikkona Taichungin matka ei päättynyt niin kuin oli suunniteltu.. Kotimatkan piti ihanalla HSR-junalla kestää alle tunnin, mutta väsyneinä ja tiedosta häkeltyneinä astuimme liput ostettuamme heti näkemäämme junaan ajattelematta muuta. Yhdellä asemalla sitten istuimme pidempään, ja meitä tuli lopulta aseman työntekijä hätyyttelemään pois junasta; olimme saapuneet pääteasemalle. Joka ei tietenkään ollut Taipei vaan Zuoying! Olimme menneet täysin väärään suuntaan, ihan Taiwanin eteläpäähän vaikka tarkoitus oli päästä pohjoiseen, pääkaupunkiin. Kuten kartasta huomaa, Zuoyingista Taipeihin on matkaa.  Taksimatka pitkän junamatkan jälkeen nykyiseen majoitusasutukseeni ei myöskään onnistunut ilman kömmähdyksiä. Jostain syystä taksi hyytyi tunnelin mäkeen, ja ensin luulin taksikuskin vain hävittäneen oikean vaihteen, mutta 5 minuutin kuluttua aloin jo huolestua kun moottori käy ylikierroksilla ja bensan haju vain voimistui. Apuani auton työntämiseen ei tarvittu, vaan toinen ta

Paljon leivontaa

Maanantai oli kauraleipä - päivä; teimme 5 eri leipätaikinaa, kaikki eri tavalla. Seuraavana päivänä vertailimme tuloksia ja laskimme taas leipien tilavuudet. Teimme myös kaksi tummempaa leipää käyttäen tekemäämme ruisjuurta. Omena ei tosin maistunut lopputuotteessa, niin kuin oli oletuksemme. Tiistaista lähtien olemme tehneet kokeiluja myslin, kakkupohjien ja muffinien parissa.  Myslin osalta saimme kohdalleen öljyn ja suolan määrän, sekä paisto-ajan. Teimme monta erää testaten järjestelmällisesti eri määrää suolaa, sekä öljyä ja miten se vaikutti paistoaikaa, eli kuinka mysli sai väriä minkäkin ajan ja öljymäärän kanssa. Kakkupohjien tekoa käyttäen jauhoina 100 prosenttia kauraa oli tavoitteemme. Kokeilimme ensin ohjetta johon tuli myös voita, ja tuloksena oli lässähtäneitä pohjia, jo massan valmistamisvaiheessa kuohkeus karkasi voita sekoittaessa mukaan. Vaikka jauhoseoksia oli kolme: ensimmäisessä 100% vehnäjauhoja, toisessa vehnä-ja kaurajauhoja molempia puol