Siirry pääsisältöön

Kuulumisia ensimmäisiltä päiviltä Taiwanissa


Saavuimme Taipeihin maanantai iltana noin kahdeksan aikaan illalla. Passitarkastuksessa kesti todella pitkään, jossa otettiin lopulta kuva sekä sormenjäljet. Kävimme hotellille päästyä nopeasti syömässä japanilaisessa pikaruokalassa lähellä hotelliamme.

Tiistaina saimme Veran kanssa hieman vapaa-aikaa, kävimme ostoksilla ja kiertelemässä. Lämpötila nousi 30 asteeseen ja oli kivan aurinkoista. Tosin lämpötilat ovat pysyneet nyt 20 asteen yläpuolella ja ilma on aika hiostavaa.
Taipeista.


Kävimme myös lounaalla täkäläisen kokkiopiskelijoiden harjoitusravintolassa, samantapainen kuin meillä Salpauksessa, Kulinaarissa.

Illallinen vietettiin paikallisessa ravintolassa, vanerihökkelin näköisen rakennuksen yläkerrassa, jossa oli pressuilla peitetyt sivuseinät ja edessä aukea parveke. Saimme eteemme monta annoslautasta, mistä otimme haluamiamme ruokia omaan kulhoon, tai suoraan suuhun. Oli mahtavaa saada täällä asuvilta suomalaisilta suorempaa kosketusta taiwanilaisista kulttuurieroista, ja vinkkejä parempaan pärjäämiseen.

Keskiviikko oli yhtä pitkä päivä ja täynnä menoa ja meninkiä. HSR(High Speed Rail) - junalla mentiin Taichungiin, minne Vera sitten jäi omaan työssäoppimispaikkaansa. Onneksi HSR-junalla pääsee alle tunnissa kumpaankin suuntaan, niin liikkuminen ei ole niin vaivalloista.
Taichungista.

Taichungissa sain napattua kuvia myös leipomomyymälästä! Leivät ovat täälläpäin enemmänkin makeita, useimmiten pelkästään vehnästä tehtyä pullahöttöä. Makuja ja muotoja oli tosin monipuolisesti erilaisia!

Porkkanaleipää löytyi myös Taichungista!


 

Leivät enemmänkin makeita kuin suolaisia, kuvassa ananaksen makuista leipää.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elephant Mountain

Tiistaina sää oli kevyesti aurinkoinen, jos niin voi sanoa, ja lämpötila pysyi noin 22-asteen paikkeilla. Täydellinen sää patikoimiselle! Vapaapäivät Veran kanssa menevät hujauksessa, kun teemme ja kokeilemme kaikkea kivaa ja erilaista. Tällä kertaa menimme Elephant Mountain - vuorille. Aluksi epäilin reissun kestävän koko päivän, mutta hyvällä, reippaalla tahdilla selvitimme hyvänpituisen reissun noin kahdessa tunnissa. Pilvien takaa pilkahteleva aurinko ja vieno tuuli teki urheilukokemuksesta todella miellyttävän! Reittejä oli siis monta mistä valita, ja jokainen oli päällystetty rapuilla, kulkeminen ylöspäin oli siis todella helppoa, ja kivaa jalkatreeniä. Alaspäin mennessä tosin portaat vaikuttivat todella liukkailta, ja Vera liukastuikin kerran lehtiin, jotka olivat tippuneet puista. Muuten reissu oli tapaturmaton! Maisemat olivat kauniit, melkeimpä paremmat kuin Taipei 101-tornista katseltaessa. Luonto oli roskaton ja täynnä pikkuötököiden elämää. O...

Arkea Taipeissa

Aika menee todella nopeasti työn parissa, ja laskin työpäiviä olevan jäljellä vain 7! Vapaapäivät ovat asia erikseen, mutta kyllä aika rientää, varsinkin näinkin erilaisessa ympäristössä. Maisemat aamulla huoneestani, tykkään!  Töissä olemme Juhan kanssa keskittyneet kaura-leivontaan ja ruispohjaiseen leivontaan. Olemme tehneet ruisjuuripohjaisia kokeiluja, ja nytkin on tekeillä ruisjuuri, jossa on jauhojen ja veden lisäksi raastettua omenaa, josta sokeri antaa boostia. Odotan innolla, jospa sitten valmiissa tuotteessa maistuisi omenan vivahde. Itsekin pääsin juurta ruokkimaan, kotona suomessa saatan kokeilla ihan ikioman tekemistä. Juhan kanssa tulee opiskeltua teoriaakin todella paljon, ja olen oppinut juuri-tietoa enemmän kuin koulussa olisin oppinut! Juuren teko on simppeliä, hyvä hygienia pitää muistaa! Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä h...

Leipomokierroksia ja vähän muutakin kivaa

Sunnuntain työpäivä oli todella mieleeni: Tavoitteemme oli Juhan kanssa saada laskettua eri leipomoista/leipomomyymälöistä ostettujen leipien tilavuudet sekä kilohinnat, sillä täällä niitä ei juurikaan merkitä. Ihmiset eivät ole siis tietoisia leipiä ostaessaan, kuinka kalliita ne itseasiassa ovat. Leipomokierros oli mahtava ja silmiä avartava, varsinkin ne myymälät missä leivät leivottiin paikan päällä. Makumaailma täällä on myös hyvin erilainen suomeen verrattuna. Täällä tunnutaan suosivan makeaa leipää, ainoastaan yksi leipä oli ylitse muiden suolainen ja eniten samankaltainen suomalaisen leivän kanssa. Useat leivät pitivät myös sisällään erilaisia kuivattuja hedelmiä ja eritoten karpaloa, sekä joitakin pähkinöitä. Työtiloihin päästyämme olimme onnistuneet ostamaan noin 10 leipää eri leipomoista. Merkkasimme paperille taulukkomaisesti perustiedot sekä erikseen lasketut kilohinnat, mitä ei ole tullut laskettua pitkään aikaa.. Onnistui silti ☺ Tähän tyyliin l...