Siirry pääsisältöön

Omatoiminen lauantai

Lauantaina oli paljon tekemistä, mutta tällä kertaa sain tehdä kaiken yksin, sillä Juhalla oli markkinointiin liittyen asioita hoidettavanaan.

Aloitin päivän maltaiden imellyttämisellä, sillä sen piti olla uunissa 3-tuntia. Imellyttämisen toivottuna tehtävänä on parantaa leivän säilytysaikaa, tuovan lisää kosteutta ja makua. Tuoksu toi mieleen itselle ainakin lanttulaatikon, ja mieleen muistui taas ettei jouluun ole edes kuukautta enään, mahtavaa!


Seuraava homma oli kauramyslin valmistus, mikä oli tosi kivaa! Käytimme juuri omaan makuun sopivia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, sekä 100% suomalaisia kuivattuja mustikoita, nam! Kuivatut omenat tein itseasiassa itse, jota en ollut ennen tehnytkään. Todella helppo, mutta aikaa vaativa homma.


Viimeisenä mutta ei vähäisenä kokeilin Taikinasta tuotteiksi - kirjan muffini-ohjetta karpaloilla ja kanelilla. Taikina nousi todella hyvin yli vuokien, vaikka taikinaa tehdessä voin ja sokerin vaahdottamisessa oli ongelmia, voi oli jotenkin todella huonolaatuista, myös Juhan mielestä. Lopputuote oli hyvä, tosin todella tiivis ja kanelia olisi voinut lisätä enemmänkin. Keskiviikkona olisi tarkoitus kokeilla kolme muffini-taikinaa, hieman eri perusreseptillä.


Kommentit

  1. Olet todella päässyt kokeilemaan ammattitaitoasi ja oppimaan paljon uutta Juhan kanssa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tung Hai Senior High School

 Perjantaina vierailimme Taipein Tung Hai Senior - lukiossa. Vastaanotto oli heti alkuun lämminhenkinen ja erittäin vieraanvarainen. Meidän vuoksemme liikenne laitettiin koulun edessä pysähdyksiin jotta pääsimme varmasti turvallisesti tien yli koulun siistille sisäpihalle. Konferenssihuoneessa pidetty tilaisuus oli mielenkiintoinen, sillä koulua esiteltäessä huomasi, että se oli enemmänkin ammattikoulun tapainen kuin lukion. Pieniä eroja löytyi suomeen verrattaessa, joista varmasti voimme ottaa oppia omassa oppilaitoksessamme. Opetuskeittiöt olivat todella siistejä, sillä oppilaat kuuraavat ne käyttönsä jälkeen, ja syövät valmistamansa ruoat vasta kun siivoustyöt on saatu päätökseen. Heidän opetuskeittiössä yleiskoneet olivat keittiöpisteiden vieressä, kun meillä kaikki ovat taikinahuoneessa, paria erikoistapausta lukuunottamatta. Pääsin itsekin edustamaan Salpausta, muun muassa kertomalla NY-toiminnasta, mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Pääsin näyttämään ...

Arkea Taipeissa

Aika menee todella nopeasti työn parissa, ja laskin työpäiviä olevan jäljellä vain 7! Vapaapäivät ovat asia erikseen, mutta kyllä aika rientää, varsinkin näinkin erilaisessa ympäristössä. Maisemat aamulla huoneestani, tykkään!  Töissä olemme Juhan kanssa keskittyneet kaura-leivontaan ja ruispohjaiseen leivontaan. Olemme tehneet ruisjuuripohjaisia kokeiluja, ja nytkin on tekeillä ruisjuuri, jossa on jauhojen ja veden lisäksi raastettua omenaa, josta sokeri antaa boostia. Odotan innolla, jospa sitten valmiissa tuotteessa maistuisi omenan vivahde. Itsekin pääsin juurta ruokkimaan, kotona suomessa saatan kokeilla ihan ikioman tekemistä. Juhan kanssa tulee opiskeltua teoriaakin todella paljon, ja olen oppinut juuri-tietoa enemmän kuin koulussa olisin oppinut! Juuren teko on simppeliä, hyvä hygienia pitää muistaa! Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä h...

Leipomokierroksia ja vähän muutakin kivaa

Sunnuntain työpäivä oli todella mieleeni: Tavoitteemme oli Juhan kanssa saada laskettua eri leipomoista/leipomomyymälöistä ostettujen leipien tilavuudet sekä kilohinnat, sillä täällä niitä ei juurikaan merkitä. Ihmiset eivät ole siis tietoisia leipiä ostaessaan, kuinka kalliita ne itseasiassa ovat. Leipomokierros oli mahtava ja silmiä avartava, varsinkin ne myymälät missä leivät leivottiin paikan päällä. Makumaailma täällä on myös hyvin erilainen suomeen verrattuna. Täällä tunnutaan suosivan makeaa leipää, ainoastaan yksi leipä oli ylitse muiden suolainen ja eniten samankaltainen suomalaisen leivän kanssa. Useat leivät pitivät myös sisällään erilaisia kuivattuja hedelmiä ja eritoten karpaloa, sekä joitakin pähkinöitä. Työtiloihin päästyämme olimme onnistuneet ostamaan noin 10 leipää eri leipomoista. Merkkasimme paperille taulukkomaisesti perustiedot sekä erikseen lasketut kilohinnat, mitä ei ole tullut laskettua pitkään aikaa.. Onnistui silti ☺ Tähän tyyliin l...