Aika menee todella nopeasti työn parissa, ja laskin työpäiviä olevan jäljellä vain 7! Vapaapäivät ovat asia erikseen, mutta kyllä aika rientää, varsinkin näinkin erilaisessa ympäristössä.
Töissä olemme Juhan kanssa keskittyneet kaura-leivontaan ja ruispohjaiseen leivontaan. Olemme tehneet ruisjuuripohjaisia kokeiluja, ja nytkin on tekeillä ruisjuuri, jossa on jauhojen ja veden lisäksi raastettua omenaa, josta sokeri antaa boostia. Odotan innolla, jospa sitten valmiissa tuotteessa maistuisi omenan vivahde. Itsekin pääsin juurta ruokkimaan, kotona suomessa saatan kokeilla ihan ikioman tekemistä. Juhan kanssa tulee opiskeltua teoriaakin todella paljon, ja olen oppinut juuri-tietoa enemmän kuin koulussa olisin oppinut!
Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä hieman ensikerralla, ehkä lisätä kasviksia tai possua sekaan. Hieman aasialaista tyyliä.
Juhan kanssa leipoessa on tullut uusi tuttavuus julki: gluteenijauho. Se on melkein pelkästään proteiinia, ja se tuo sitkoa paremmin kaura-leivontaan kuin pelkästään tavallista vehnäjauhoa lisättäessä.
Sää on ollut todella vaihteleva, 30-asteesta 16-asteeseen. Leipominen täällä trooppisemmassa ympäristössä ei ole vaikuttanut niin paljoa kuin olin olettanut, mutta mielestäni taikinat levätessään huoneenlämmössä kohoavat hieman enemmän kuin mihin olen tottunut.
Maisemat aamulla huoneestani, tykkään!
Juuren teko on simppeliä, hyvä hygienia pitää muistaa!
Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä hieman ensikerralla, ehkä lisätä kasviksia tai possua sekaan. Hieman aasialaista tyyliä.
Juhan kanssa leipoessa on tullut uusi tuttavuus julki: gluteenijauho. Se on melkein pelkästään proteiinia, ja se tuo sitkoa paremmin kaura-leivontaan kuin pelkästään tavallista vehnäjauhoa lisättäessä.
Sää on ollut todella vaihteleva, 30-asteesta 16-asteeseen. Leipominen täällä trooppisemmassa ympäristössä ei ole vaikuttanut niin paljoa kuin olin olettanut, mutta mielestäni taikinat levätessään huoneenlämmössä kohoavat hieman enemmän kuin mihin olen tottunut.
Erikoisesti lämpö vaihtelee saarella. Voin vain kuvitella miten kylmää 16 C on siellä paikallisten mielestä. Toivottavasti et kuitenkaan ole palellut siellä:)
VastaaPoista