Siirry pääsisältöön

Arkea Taipeissa

Aika menee todella nopeasti työn parissa, ja laskin työpäiviä olevan jäljellä vain 7! Vapaapäivät ovat asia erikseen, mutta kyllä aika rientää, varsinkin näinkin erilaisessa ympäristössä.

Maisemat aamulla huoneestani, tykkään!


 Töissä olemme Juhan kanssa keskittyneet kaura-leivontaan ja ruispohjaiseen leivontaan. Olemme tehneet ruisjuuripohjaisia kokeiluja, ja nytkin on tekeillä ruisjuuri, jossa on jauhojen ja veden lisäksi raastettua omenaa, josta sokeri antaa boostia. Odotan innolla, jospa sitten valmiissa tuotteessa maistuisi omenan vivahde. Itsekin pääsin juurta ruokkimaan, kotona suomessa saatan kokeilla ihan ikioman tekemistä. Juhan kanssa tulee opiskeltua teoriaakin todella paljon, ja olen oppinut juuri-tietoa enemmän kuin koulussa olisin oppinut!

Juuren teko on simppeliä, hyvä hygienia pitää muistaa!


Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä hieman ensikerralla, ehkä lisätä kasviksia tai possua sekaan. Hieman aasialaista tyyliä.

Juhan kanssa leipoessa on tullut uusi tuttavuus julki: gluteenijauho. Se on melkein pelkästään proteiinia, ja se tuo sitkoa paremmin kaura-leivontaan kuin pelkästään tavallista vehnäjauhoa lisättäessä.

Sää on ollut todella vaihteleva, 30-asteesta 16-asteeseen. Leipominen täällä trooppisemmassa ympäristössä ei ole vaikuttanut niin paljoa kuin olin olettanut, mutta mielestäni taikinat levätessään huoneenlämmössä kohoavat hieman enemmän kuin mihin olen tottunut.


Kommentit

  1. Erikoisesti lämpö vaihtelee saarella. Voin vain kuvitella miten kylmää 16 C on siellä paikallisten mielestä. Toivottavasti et kuitenkaan ole palellut siellä:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tung Hai Senior High School

 Perjantaina vierailimme Taipein Tung Hai Senior - lukiossa. Vastaanotto oli heti alkuun lämminhenkinen ja erittäin vieraanvarainen. Meidän vuoksemme liikenne laitettiin koulun edessä pysähdyksiin jotta pääsimme varmasti turvallisesti tien yli koulun siistille sisäpihalle. Konferenssihuoneessa pidetty tilaisuus oli mielenkiintoinen, sillä koulua esiteltäessä huomasi, että se oli enemmänkin ammattikoulun tapainen kuin lukion. Pieniä eroja löytyi suomeen verrattaessa, joista varmasti voimme ottaa oppia omassa oppilaitoksessamme. Opetuskeittiöt olivat todella siistejä, sillä oppilaat kuuraavat ne käyttönsä jälkeen, ja syövät valmistamansa ruoat vasta kun siivoustyöt on saatu päätökseen. Heidän opetuskeittiössä yleiskoneet olivat keittiöpisteiden vieressä, kun meillä kaikki ovat taikinahuoneessa, paria erikoistapausta lukuunottamatta. Pääsin itsekin edustamaan Salpausta, muun muassa kertomalla NY-toiminnasta, mitä kaikkea se pitääkään sisällään. Pääsin näyttämään oman

Tekevälle sattuu

Keskiviikkona Taichungin matka ei päättynyt niin kuin oli suunniteltu.. Kotimatkan piti ihanalla HSR-junalla kestää alle tunnin, mutta väsyneinä ja tiedosta häkeltyneinä astuimme liput ostettuamme heti näkemäämme junaan ajattelematta muuta. Yhdellä asemalla sitten istuimme pidempään, ja meitä tuli lopulta aseman työntekijä hätyyttelemään pois junasta; olimme saapuneet pääteasemalle. Joka ei tietenkään ollut Taipei vaan Zuoying! Olimme menneet täysin väärään suuntaan, ihan Taiwanin eteläpäähän vaikka tarkoitus oli päästä pohjoiseen, pääkaupunkiin. Kuten kartasta huomaa, Zuoyingista Taipeihin on matkaa.  Taksimatka pitkän junamatkan jälkeen nykyiseen majoitusasutukseeni ei myöskään onnistunut ilman kömmähdyksiä. Jostain syystä taksi hyytyi tunnelin mäkeen, ja ensin luulin taksikuskin vain hävittäneen oikean vaihteen, mutta 5 minuutin kuluttua aloin jo huolestua kun moottori käy ylikierroksilla ja bensan haju vain voimistui. Apuani auton työntämiseen ei tarvittu, vaan toinen ta

Paljon leivontaa

Maanantai oli kauraleipä - päivä; teimme 5 eri leipätaikinaa, kaikki eri tavalla. Seuraavana päivänä vertailimme tuloksia ja laskimme taas leipien tilavuudet. Teimme myös kaksi tummempaa leipää käyttäen tekemäämme ruisjuurta. Omena ei tosin maistunut lopputuotteessa, niin kuin oli oletuksemme. Tiistaista lähtien olemme tehneet kokeiluja myslin, kakkupohjien ja muffinien parissa.  Myslin osalta saimme kohdalleen öljyn ja suolan määrän, sekä paisto-ajan. Teimme monta erää testaten järjestelmällisesti eri määrää suolaa, sekä öljyä ja miten se vaikutti paistoaikaa, eli kuinka mysli sai väriä minkäkin ajan ja öljymäärän kanssa. Kakkupohjien tekoa käyttäen jauhoina 100 prosenttia kauraa oli tavoitteemme. Kokeilimme ensin ohjetta johon tuli myös voita, ja tuloksena oli lässähtäneitä pohjia, jo massan valmistamisvaiheessa kuohkeus karkasi voita sekoittaessa mukaan. Vaikka jauhoseoksia oli kolme: ensimmäisessä 100% vehnäjauhoja, toisessa vehnä-ja kaurajauhoja molempia puol