Siirry pääsisältöön

Arkea Taipeissa

Aika menee todella nopeasti työn parissa, ja laskin työpäiviä olevan jäljellä vain 7! Vapaapäivät ovat asia erikseen, mutta kyllä aika rientää, varsinkin näinkin erilaisessa ympäristössä.

Maisemat aamulla huoneestani, tykkään!


 Töissä olemme Juhan kanssa keskittyneet kaura-leivontaan ja ruispohjaiseen leivontaan. Olemme tehneet ruisjuuripohjaisia kokeiluja, ja nytkin on tekeillä ruisjuuri, jossa on jauhojen ja veden lisäksi raastettua omenaa, josta sokeri antaa boostia. Odotan innolla, jospa sitten valmiissa tuotteessa maistuisi omenan vivahde. Itsekin pääsin juurta ruokkimaan, kotona suomessa saatan kokeilla ihan ikioman tekemistä. Juhan kanssa tulee opiskeltua teoriaakin todella paljon, ja olen oppinut juuri-tietoa enemmän kuin koulussa olisin oppinut!

Juuren teko on simppeliä, hyvä hygienia pitää muistaa!


Yhtenä päivänä teimme karjanalanpiirakoita, tosin meillä muoto oli pyöreä. Tuotekehitystäkin mukaan, sillä heitimme ilmoille ideoita muuttaa riisitäytettä hieman ensikerralla, ehkä lisätä kasviksia tai possua sekaan. Hieman aasialaista tyyliä.

Juhan kanssa leipoessa on tullut uusi tuttavuus julki: gluteenijauho. Se on melkein pelkästään proteiinia, ja se tuo sitkoa paremmin kaura-leivontaan kuin pelkästään tavallista vehnäjauhoa lisättäessä.

Sää on ollut todella vaihteleva, 30-asteesta 16-asteeseen. Leipominen täällä trooppisemmassa ympäristössä ei ole vaikuttanut niin paljoa kuin olin olettanut, mutta mielestäni taikinat levätessään huoneenlämmössä kohoavat hieman enemmän kuin mihin olen tottunut.


Kommentit

  1. Erikoisesti lämpö vaihtelee saarella. Voin vain kuvitella miten kylmää 16 C on siellä paikallisten mielestä. Toivottavasti et kuitenkaan ole palellut siellä:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tekevälle sattuu

Keskiviikkona Taichungin matka ei päättynyt niin kuin oli suunniteltu.. Kotimatkan piti ihanalla HSR-junalla kestää alle tunnin, mutta väsyneinä ja tiedosta häkeltyneinä astuimme liput ostettuamme heti näkemäämme junaan ajattelematta muuta. Yhdellä asemalla sitten istuimme pidempään, ja meitä tuli lopulta aseman työntekijä hätyyttelemään pois junasta; olimme saapuneet pääteasemalle. Joka ei tietenkään ollut Taipei vaan Zuoying! Olimme menneet täysin väärään suuntaan, ihan Taiwanin eteläpäähän vaikka tarkoitus oli päästä pohjoiseen, pääkaupunkiin. Kuten kartasta huomaa, Zuoyingista Taipeihin on matkaa.  Taksimatka pitkän junamatkan jälkeen nykyiseen majoitusasutukseeni ei myöskään onnistunut ilman kömmähdyksiä. Jostain syystä taksi hyytyi tunnelin mäkeen, ja ensin luulin taksikuskin vain hävittäneen oikean vaihteen, mutta 5 minuutin kuluttua aloin jo huolestua kun moottori käy ylikierroksilla ja bensan haju vain voimistui. Apuani auton työntämiseen ei tarvittu, vaan toinen ta